Besöka Vimmerby och ALV med familjen

Nu är det bokat och bestämt att vi kommer åka till Vimmerby för att besöka Astrid Lindgrens Värld (ALV) i början av augusti.

Det är givetvis så att ALV främst är för barnen men jag tror man som vuxen kan ha roligt där med, speciellt med alla minnen från ens barndom som återupplivas. I annat fall är det en trevlig utflykt att göra med familjen och respektives barn.

Det är lite kul också att temaparken ligger i just Vimmerby där författarinnan själv växte upp som barn. Som vuxen kan man försöka föreställa sig hur det såg ut där för 90 år sedan. Jag hade även tänkt besöka Astrid Lindgrens Näs där bland annat hennes barndomshem finns som hon själv återskapat för att återspegla hur det såg ut när hon var liten.

Vi kommer övernatta två nätter på hotell. Vi tror det är smart i och med att vi tvingas resa en bit med barn och ge dem möjligheten att vila ut så de inte är trötta när vi besöker ALV är nog ingen dum idé. Det gör också att man kan vandra runt och ta det lite lugnt i Vimmerby som sägs vara en liten mysig by.

Det fanns några hotell att välja mellan i Vimmerby men vi satsade på Best Western Stadshotell i Vimmerby som vi tror passar oss perfekt. Det blir lite mer av en riktig hotellkänsla än många av de andra boendena som förvisso är väldigt charmiga på sina sätt men som känns mer som vandrarhem med stugkänsla.

Vi lär äta på restaurang minst en av kvällarna men det hade även varit kul att grilla utomhus om vädret tillät. Vi får se vad vi hittar på plats när vi väl är där.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.