Kontorshotell öppnar för nätvärkande

kontorshotell

Runt om i Sverige finns det idag bra möjligheter att hyra kontor och på så sätt komma i kontakt med andra företag och skapa nya kontakter. Kontorshotellen är förmodligen den form som bäst kombinerar klassiska kontor med bra möjligheter att nätverka – men det beror mycket på de som organiserar och hyr ut kontoren.

Ett kontorshotell är det perfekta alternativet för företag som vill hyra kontor men samtidigt vill ha möjligheten att komma i kontakt med andra företag och på så sätt öppna dörrarna för samarbeten.

Samarbeten på kontorshotell kan såklart på ett mer traditionellt vis initieras av företagen själva men det kan också organiseras av de som hyr ut lokalerna och på så sätt erbjuda nätverkande mellan företag som ett lockande koncept för blivande ”hyresgäster”.

För den som driver ett kontorshotell eller planerar att öppna ett eget så har många anammat konceptet att tillhandahålla bra gemensamma ytor förutom de kontorsrum som hyrs ut på kontorshotellet.

Förutom möjligheten till ett kök/pentry med trevliga matplatser och bokbara mötesrum som alla kan använda sig av så finns det även möjligheten att tillhandahålla öppna arbetsytor. Det finns flera exempel på kontorshotell som har applicerat detta genom att ha större skrivbord, fåtöljer och liknande i en hemtrevlig miljö där man kan slå sig ner och göra att man kommer närmare andra företag – ett sätt att förenkla nätverkandet och dess möjligheter.

Att arrangera events, möjligheten för nya företag att presentera sig, starta projekt tillsammans och organisera After Works och andra events är andra typiska exempel som vissa kontorshotell valt att satsa på för att underlätta nätverkandet och göra det lättare för många att komma närmare varandra.

När det kommer till social kontakt så är det lättare att starta ett samtal och samarbete med någon som man redan känner till och spräckt isen med. Om kontorshotellets idé är att hjälpa till med denna biten kan man sedan överlåta resterande delar till företagen och deras anställda/ägare själva.

Många kontorshotell hjälper även företag med sådant som annars hade inneburit problem, onödig tid eller dyrare utgifter. Exempel på detta är allt ifrån enklare grejer som posthantering och städning till att agera reception för att ta emot kunder eller besök.

Det finns en stor variation av kontorshotell att välja på och vad exakt du önskar är såklart upp till dina behov och vad du vill få ut av din arbetsplats. Möjligheten att nätverka och skapa nya relationer som kan stärka ens framtida karriär oavsett om man jobbar kvar på samma bolag eller söker nytt kan definieras av de kontakter man skapar under denna tid.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.