Renovering och utbyggnad av uterummet

Jag tyckte precis att det var jul, men tiden går så himla fort och snart är februari slut. Mars är ju nästan början på våren, i alla fall om vi får tolka kalendern och inte vädret. Helt plötsligt är det varma vårdagar och sedan står vi där med sommaren framför våra fötter.

Vi hade pratat om att renovera vårt uterum. Huset vi köpte hade redan ett uterum och vi har valt att inte riktigt underhålla det då vi ändå kände att det borde kanske renoveras om helt och hållet. Träplankorna är på utsidan lite tråkiga och taket är gammal plast så det borde bytas ut både och.

Sen har vi lekt lite med tanken att det hade varit bra om vi kunde få det en meter djupare. Just nu är det lite trångt när man har ett stort set av trädgårdsmöbler där inne och det är lite tråkigt med tanke på att ett uterum verkligen gör sig bäst på våren och det lätt blir ett och annat kalas där, påskfirande och inte minst härliga kvällar.

På bilden ovan ser ni lite hur jag skulle vilja ha det. Alltså att uterummet byggs ihop med taket på villan. Jag tycker det är riktigt snyggt och det enda som saknas är två stora takfönster. Jag är rädd för att det kanske medför massa extrajobb när man ska städa då det lär blir smutsigt på utsidan och man får hämta stege för att komma åt det (även om det är vändbart). Men att kunna sitta med ett glas vin och titta på stjärnhimmeln är en lockande tanke.

Hur som helst har vi tittat på lite olika byggfirmor som bistår med ombyggnation och renovering. Ett tänkbart alternativ skulle för oss kunna vara www.allerskog-krantz.se som tillhandahåller renovering. De gör även nybyggnationer men det är inte aktuellt för oss som tur är. Jag vet inte alls var jag skulle ta vägen om jag stod inför något så stort som att bygga upp något från grunden. Det tar ju tid också oavsett hur duktiga man är.

Vi gillar Allerskog & Krantz då de verkade trevliga när vi kontaktade dem och deras hemsida med referensprojekt visar på vad de är kapabla till. Vi väntar dock på offert från några olika byggfirmor så vi får se var det slutar. Priset är ju inte allt heller och man vill kunna känna sig trygg med valet.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.