Så får du tjockare hår enkelt

Kvinnor är ofta lyckligt lottade när det kommer till håravfall. Det är förmodligen på grund av sjukdom eller medicin som en kvinna tappar hår och det skulle förvisso kunna upplevas värre än för män. Men män är de som drabbas mest av håravfall och tunnhårighet, och det kan absolut vara något som påverkar självkänslan negativt.

Det finns lite olika metoder för att få tjockare hår (tjockarehår.net) men alla lösningar lämpar sig inte för alla. Oftast är heller ingen lösning perfekt i jämförelse med om du skulle ha naturligt mycket (tjockt) hår. Den mest klassiska metoden är att använda sig av en peruk, men detta är en lösning som väldigt få tycker är bättre än att förbli tunnhårig.

Det finns medicin också som stoppar processen om du håller på att bli tunnhårig. I bästa fall stoppas nedtrappningen men ofta bromsas bara processen in och därför är det viktigt att påbörja denna behandling i tid.

Om du fortfarande har hår men att ditt hårfäste har krupit uppåt eller att du har blivit väldigt tunnhårig uppe på hjässan så kan hårersättning eller s.k. toupé vara en lösning. Det är dock viktigt att dessa håller väldigt hög kvalitet och att de sitter där de ska. Många känner att de är villiga att lägga ner tid på en lösning som håller förutsatt att de inte blir ”påkomna” med det. Det kräver alltså att hårersättningen håller en hög kvalitet, smälter in med det riktiga håret och att det absolut inte lossnar eller rör sig annorlunda.

På länken ovan finner du en lösning som gör att du får tjockare hår genom hårersättning. Det är ingen lösning som kanske fungerar för alla, men samtidigt kan den fungera perfekt förutsatt att du matchar beskrivningen jag precis beskrev.

Ett sista alternativ som tyvärr är väldigt svårt att få snyggt är att tillämpa hårtransplantation. Det är dyrt, tidskrävande och resultatet är inte garanterat supersnyggt. Hur som helst så flyttar man hår från t.ex. nacke och sidor dit du önskar. Istället för att det är glest på vissa ställen försöker man jämna ut det så håret ser jämntjockt ut. Ett stort problem med detta är dock att håravfallet inte stannar av utan fortsätter.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.