Se Örebro SK möta serieledande Malmö FF

Imorgon möter Örebro SK serieledare Malmö FF och står inför en enorm utmaning. Matchen börjar spelar klockan 15:00 och sänds i CMORE för den som vill titta på matchen på TV. Personligen kommer jag vara på plats för att se matchen och heja på Örebro, för de lär behöva det!

Örebro har inte haft någon dålig säsong tycker jag och de ligger inte i någon farozon att flyttas ner vilket såklart är bra. Men rent poängmässigt ligger de långt efter serieledande MFF som verkar göra ännu en fantastisk säsong.

Malmö FF har fått en riktig fart och jag inte helt och hållet ignorera tanken på att det kanske är de pengarna som Zlatan gett genom åren då han sålts vidare som bidragit till detta. Malmö är en rik klubb och som verkligen har fått dominans de senaste åren och håller en sådan nivå att de t.o.m. på bra dagar kan ligga på större klubbars nivå. Antagligen är det därför de även lyckats kvala till Champions League och vinna matcher där med.

På ett annat sätt kan jag tycka att om stora klubbar utklassar resterande lag så blir det lite som PSG i Frankrike. Man får en klubb som är så bra och har det så bra finansiellt ställt att de andra lagen har svårt att hänga med. Nu har ju detta svängt genom åren i Sverige men Malmö tillhör toppen tillsammans med IFK Göteborg och Malmö leder utan tvekan listan över bäst prestationer genom tiderna av alla svenska klubbar.

Men precis som med många andra företag och föreningar så misstänker jag att stor ofta blir större medan liten lätt förblir liten. Allting handlar om resurser och ju mer man har ju lättare blir det att lyckats förvalta och kapitalisera på det. Malmös framgångar är dock fantastiska även om mitt hjärta bultar för ÖSK. När man läser om Malmös historia som t.ex. bollbloggen.se fint sammanfattat så inser man vilken storklubb MFF är jämfört med ÖSK och andra andra klubbar.

Malmö har hittills vunnit mästerskapet 19 gånger och har chansen att lyckats vinna det en 20:e gång vilket i så fall gör dem till den första svenska klubben som gjort det genom tiderna. Det blev lite rabalder för några år sedan när Malmö hade vunnit mästerskapet 17 gånger med vunnit Allsvenskan 20 gånger. Vid 10 mästerskapsvinster får man en stjärna och Malmö FF valde då att klistra på en till. I slutändan ledde detta till att det var mästerskapen som skulle räknas och Malmö FF behöver en till för att detta ska vara möjligt.

 

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.