Slutet på lönen? Det finns snabba lösningar!

Vi kan nog alla känna igen oss i situationen där månadslönen inte räckte så långt som man ville. Ofta finner man ganska snabbt utgifter den månaden som man normalt sätt inte har och ibland kan det vara en handfull med utgifter som tillsammans bidrar till resultatet.

Har man sparat ihop en buffert som ligger och väntar på krissituationer kan man snabbt föra över pengarna därifrån kanske. Men om man inte har det eller valt att placera pengarna i annat sparande som kanske är helt låst eller som tar några dagar att få ut så blir det jobbigt om man behöver pengar direkt.

En lösning på detta är att låna pengar och det finns idag många bra sätt att göra det på utan att det behöver bli omständligt eller ens dyrt för dig som låntagare. Jag har själv lånat pengar snabbt några gånger de senaste åren och det fungerar riktigt bra. Efter att det hände nyligen igen så tänkte jag dela med mig av mina erfarenheter.

Varför jag lånade pengar

Jag har försökt anpassa mig så jag inte hamnar i samma situation igen men denna gången blev det dubbla dyra utgifter så jag fick helt enkelt göra det bästa av situationen.

Jag kan inte spara hur mycket som helst varje månad men väljer att placera 2000 kronor i sparande som sätts in på en annan bank med bra okej ränta och där det ofta tar mer än en bankdag att få ut pengarna. I övrigt har jag bara ett buffertkonto på 7000 kronor som ska täcka akuta utgifter.

Denna månaden valde jag att beställa nya däck men tyckte inte att jag hade fler utgifter så jag tog från buffertkontot och senare samma månad visade det sig att jag hade ett lite dyrare tandläkarbesök än väntat.

Alternativet är då att flytta pengar från mitt långsiktiga sparande men det tog för lång tid och jag behövde pengar snarast. Det här i sådana här situationer som snabblån där man kan få låna pengar direkt som sätts in på kontot blir väldigt användbart.

Hur jag hittade ett bra lån

Det finns flera ställen på nätet där man kan jämföra snabblån för att hitta det lånet som är bäst för dig. Jag använde mig av www.cashloans.se där jag kunde hitta en långivare som passade mig.

Exakt hur mycket ett lån kostar varierar såklart kraftigt beroende på vilken långivare du väljer och de som har personlig ränta så varierar det mycket mellan individer också.

Om du inte har låna pengar direkt på detta sätt innan så finns det faktiskt långivare som erbjuder räntefria lån i 30 dagar. Jag har redan använt två av dessa alternativen innan och jag hittade inte ett tredje alternativ som passade mig.

Totalt sätt lånade jag 2000 kronor och det kostade mig 350 kronor har jag för mig. Det är inte det billigaste sättet men när en krissituation är framme och man står inför en helg man inte kan ställa in så får man helt enkelt ta den smällen.

Tips för att låna pengar direkt

Handelsbanken
Jag använder Handelsbanken och måste välja ett lån som kan betala ut dit direkt.

Om du vill låna pengar direkt så kan du hitta alternativ hos cashloans.se som erbjuder detta men det är viktigt att veta vad man ska leta efter. Gör inte det misstaget jag höll på att göra men där långivarens chattsupport blev räddaren för mig.

För att du ska kunna få pengar utbetalt direkt till ditt bankkonto så krävs det att du dels har bankkonto i en bank där de kan göra överföringen direkt. Detta är kritiskt för annars får du inte pengarna för nästa vardag. Jag har t.ex. Handelsbanken och jag måste se till så långivaren kan göra direkta utbetalningar till mitt konto där.

Du måste även göra ansökan en stund innan stängningsdags hos långivaren som du lånar från. De måste hinna granska din ansökan och godkänna det och för mig har detta alltid gått direkt (inom 2 minuter) men om jag förstår det rätt är det smart att vara ute i god tid om de har många ansökningar som kommer in.

Jag kan ju tänka mig att några dagar innan jul och liknande att det är extra högt tryck på långivarna. Här kanske det kan vara smart att öppna kreditkonto som vissa erbjuder så att du snabbare kan få pengar utan att gå igenom ansökningsprocessen när du väl behöver pengarna. Alltså att man förbereder sig för en krissituation.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.