Förberedelser för en 80-tals temafest

I slutet på januari ska jag och några vänner hålla i en 80-tals-fest med syftet att bjuda alla de som är födda på 80-talet och låta de ”återuppleva” det magiska årtiondet vilket förmodligen alla gäster har glömt.

Vi har redan bokat en lokal som rymmer maximalt 60 gäster och vi hoppas kunna bli i alla fall 40 stycken och då räknar vi ändå med att en hel del komma tacka nej. Vi kommer börja bjuda 60 stycken och blir det färre än 40 som kan så får vi kanske bjuda in fler. Det känns dock lite si-så-där att bjuda en andra våg så jag hoppas vi slipper det.

Festen ska som sagt ha ett 80-tals tema där alla ska komma utklädda med en dräkt eller kläder som motsvarar hur man klädde sig på 80-talet. Vi som arrangörer av festen kommer stå för mat, dryck, tilltugg, dekorationer, musik m.m. så vi kommer även ta en symbolisk avgift för detta. Det är liksom ingen som fyller åt så gåvor vill vi inte ha utan summan ska bara täcka kostnaderna för festen och inget mer.

Vi har försökt ta en liten titt på vad som hänt under 80-talet och det var ju en hel del. Dock är ju inte allting intressant att applicera på en fest men det är inte dumt att använda Wikipedia till detta. Man får snabbt inspiration på hur man ska få till ett bra tema och framför allt musik.

Michael Jackson, Roxette, Metallica, Madonna är ju stora namn som kommer upp. Men det fanns så mycket annan bra musik på 80-talet och det är inte konstigt att man än idag ser 80-tals-dansgolv på nattklubbar. Där är helt enkelt väldigt mycket bra musik då.

När det kommer till 80-tals kläder och mode så är det ofta så att kända artister drivit klädmodet och det ser man också när man tittar tillbaka. Madonna var givetvis med här men även Sade, Bananarama, Lena PH m.fl. har varit bidragande här. Vill man gå seriöst in på festen så försöker man fixa en stil enligt dessa.

Det lättaste för att komma till rätta med stilen är kanske ändå att köpa en färdig kostym och lite accessoarer som förknippas med 80-talet. Det finns många bra sidor som säljer kläder och kostymer med 80-tals tema och det behöver inte bli så dyrt. En härlig rockfrisyr, lite neon, leggings och annat kul känns starkt förknippat med 80-talet om man kombinerar det rätt.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.