Konfirmationstider

Det verkar vara konfirmationstider nu vilket för mig är lite konstigt då jag trodde det var på våren man konfirmerade sig. Kanske är det jag som är gammalmodig men jag vill minnas att man gick i kyrkan under våren för att sedan konfirmera sig några veckor innan skolavslutningen, typ i början på maj.

Nu har jag dock själv varit på konfirmation med en yngre kusin som varit på konfirmationsläger under sommaren och nu efter skolstart hade konfirmationsceremonin på en helg. Jag är inte mycket för det och det känns som många föräldrar tvingar sin barn att göra det av tradition och barnen gör det i sin tur för att få pengar och presenter. Det var lika dant på min tid och jag personligen ville inte men man blev så illa tvungen. Inte myndig nog för att bestämma själv även om man borde vara det då det rör sig om en bekräftelse på tron och sina religiösa åsikter.

Besöket i kyrkan var väl inte direkt kul utan det trevliga låg i att kunna mingla efteråt och äta gott med vänner och släkt.

Något annat som också var lite intressant var några av tjejernas klänningar som satt väldigt tight. Det känns inte som den typen hade varit okej på min tid då man stod i ett lakan kändes det som (även killarna hade det).

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.