Julhandeln bidrar med ökad efterfrågan på smslån

Vi är nu en bit in i december och andra advent har redan passerat. Jag har såklart passat på att baka lussekatter men jag tänkte belysa något helt annat nu.

Julklappshandeln är i full gång och det är 19 dagar kvar till julafton idag. Många kanske inte ens har börjat än men den närmsta tiden och enda fram till julafton kommer bestå av enormt mycket shopping och jakt på julklappar.

Detta medför tyvärr en ökad efterfrågan på smslån och andra mikrokrediter eftersom det är ett smidigt sätt att få några extra tusenlappar i fickan inför juletid och skjuta på betalningen till januari.

Egentligen är det inte så konstigt att det blivit så här eftersom julen är en ganska dyr tid och speciellt för många ensamstående. Det hade kanske varit sin sak om det bara var julklappar man skulle köpa men det är även andra utgifter som tittar fram och man vill gärna ta till vara på julen och kanske gå på julmarknad, bio och göra ett restaurang besök eller två.

Många av de som tillhandahåller smslån har även kampanjer för nya kunder som gör att de kan låna pengar utan avgifter och ränta under t.ex. 30 dagar. Det finns flera exempel på smslån som har erbjudande om du tittar på snabblan24.nu.

På ett sätt är det lite tragiskt att det är en sådan hets kring julfirandet som sätter många ensamkommande och andra med sämre ekonomi i kläm. Det är barnens högtid och många pratar och automatiskt jämför sin julledighet när de kommer tillbaka i skolan. Det är en tid när man som förälder vill göra lite extra med sina barn och det har en tendens att kosta pengar och öka utgifterna mer än vad de annars skulle.

Det är i alla fall inte konstigt att man brukar mena att januari är en månad där många håller hårt i plånboken. Har man dessutom ett smslån att betala tillbaka så har man förvisso spridit ut kostnader på december och januari men det gör även att man har en tightare budget då med.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.