Dags att renovera huset?

Att bo i en egen villa är ofta något som inte förknippas med den billigaste typen av boende även om driftskostnaderna generellt sätt kan vara ganska låga. Även nu när räntorna är rekordlåga så gör det givetvis själva ”hyran” billigare men det finns ändå en hel del underhållsarbete med hus som man kanske inte alltid tänker på.

Husets fasad (yttervägg) är t.ex. en del av huset som kräver återkommande underhåll och exakt hur ofta beror på flera faktorer där materialet ofta är det som styr. Ett tegelhus kräver ofta mindre och billigare underhåll än vad t.ex. ett trähus gör som måste målas om efter ett visst antal år. Även putsad fasad kräver underhåll och det är inte alltid man känner sig speciellt sugen på göra detta själv. Måla om huset väljer många att göra men det är en process som snabbt fyller en semestervecka när man kanske lika gärna hade kunnat vända sig till någon expert och njuta av sin semestervecka som det var tänkt.

En annan kostnad som kanske inte är lika vanlig på villor är att lägga nytt tak. För eller senare kommer takpannorna behöva bytas ut och även om det tar si så där 20 år så bör man absolut ha lagt undan pengar för en del av jobbet. Att lägga tak är helst inget man bör göra som lekman utan här är det bättre att vända sig till någon som faktiskt håller på med takläggning som t.ex. svenskvillarenovering.se. De är etablerade i Stockholm och bor du någon annan stans i landet kanske du får vända dig till någon annan takläggare nära dig.

Så varför ska man då inte lägga nytt tak själv? Där finns en hel del kring arbetet som man bör känna till. Det är givetvis något som du skulle kunna läsa dig till för att kunna planera och utföra arbetet på ett korrekt sett. Det är också ett väldigt tungt arbete som utförs på hög höjd där rätt säkerhet är extremt viktig. Om något går fel i utförandet eller planeringen så är risken att huset kommer ta onödig skada vid hårt väder. Det är alltså bättre att vända sig till en takläggare som har många års erfarenhet av det hela och som dessutom kan lämna garanti och försäkring på det utförda arbetet.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.