E-handel större än någonsin

ehandel och shopping

Året har kommit till sitt slut och jag får väl börja med att önska alla ett Gott Nytt år!

Något som fascinerar mig är hur e-handel och handeln på nätet ökar varje år och det känns som att vi mer och mer rör oss bort från traditionella sätt att handla prylar. Jag tror vi lever i en väldigt spännande tid här och där mycket kommer att hända på 10-20 år.

En av årets stora nyheter verkar vara att Amazon ska öppna upp med lager i Sverige och det är något som skakar hela svenska e-handels branschen då det är en gigant som är väldigt svår att konkurrera med och kommer sannolikt innebära svårigheter för andra aktörer.

Ser man till Amazon så var det inte så länge sedan de testade leveranser med hjälp av drönare och något som antagligen kommer först att nå USA men om konceptet fungerar bra kan man förvänta sig att det sprids till fler länder. Jag minns en reklamfilm som de hade där hunden hade bitit söder barnets träningsskor och där de gjorde en beställning med Amazon där en drönare sedan kunde leverera varan inom någon timme.

Något annat som håller på att påverka och förändra delar av e-handeln och egentligen mycket mer är kryptovalutor. Kryptovalutor är helt enkelt en digital valuta som är bortom länders kontroll och där finns inga transaktionsavgifter vilket gör dem extremt förmånliga även om värdet pendlar mycket.

En hel del stora e-butiker i Sverige har sedan ett par år tillbaka börjat erbjuda handel med kryptovalutor och det är den här typen av förändringar som är så intressant att titta på. När det kommer till handel av kryptovalutor så är Bitcoins utan tvekan den absolut vanligaste kryptovalutan men där finns andra med även om de flesta inte är betydelsefulla.

E-handeln har bidragit till väldigt stor innovation men det finns mycket charmigt kvar fortfarande där man kan hitta små unika och charmiga e-butiker som påminner om att åka på en kulturrunda och besöka små butiker. Ett exempel som jag provade detta året var t.ex. att köpa grytlappar till julklapp-spel från en sådan butik.

Det är inte så lätt att hitta de där små och charmiga e-butikerna men de finns överallt och där finns mycket fina inredningsdetaljer, kläder, accessoarer och annat kul som är handgjort och som tack vare e-handel blir tillgängligt till ett bra pris.

Det känns verkligen som Internet bara kommer att fortsätta att utvecklas runt oss och bli en del av fler och fler aspekter i samhället. Tittar man på smarta hus är det ett annat område som också följer med Internet och teknikens utveckling.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.