Jakten på bästa våffeljärnet

våffeljärn i gjutjärnDet är inte helt lätt att hitta ett riktigt bra våffeljärn och kanske ännu svårare att hitta det absolut bästa. Jag har läst ett flertal tester och det verkar inte riktigt som mitt gamla våffeljärn från OBH Nordica är speciellt bra. Det finns flera andra som skrivit på nätet och berättar liknande problem som jag har haft med mitt och det är att det är svårt att få frasiga våfflor med det. Även om man värmer upp det först så tappar möjligtvis ytan för mycket värme när man häller på smeten vilket gör att de inte blir lika frasiga.

Det bästa hade nog varit att hitta ett våffeljärn i gjutjärn eftersom dessa har mycket tjockare metall och bibehåller därför värmen mycket bättre när de väl är varma. Ett annat exempel är de våffeljärn man kan använda över öppen eld eller i en öppen spis. De är också i gjutjärn och ger ett mycket bra resultat. Nackdelen är väl dock att ett elektriskt våffeljärn i gjutjärn inte är speciellt billigt att använda, tar längre tid att värma upp, väger betydligt mer och kostar mer. Det är nog därför nästan alla tillverkare gått ifrån detta om efterfrågan minskats.

Jag har läst Icakurirens test från 2012 och även allt som finns på våffeljärn.nu. Det är inte helt lätt att välja vad man ska köpa som dessutom passar plånboken, så jag antar att jakten på det bästa våffeljärnet fortsätter. Jag ska dock se till så jag har ett redo till våffeldagen i mars 🙂

One Comment

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.