Välja rätt kontorslokal i Malmö

Malmö är en ganska stor stad och att hitta ett riktigt bra kontor till företaget är inte alltid så lätt. Jag ska här gå igenom lite tips som jag gav till vän som just nu håller på att leta ett kontor i centrala Malmö åt sitt lilla företag.

Det första man bör göra är att skriva ner kraven man har på fastigheten där kontoret ska ligga så man får klart för sig vad kontorslokalen behöver. Kanske räcker det att man delar ett kök/pentry med andra företag eller så vill man kanske ha ett helt eget. Det samma gäller även toaletter, konferensrum och andra faciliteter som man behöver.

Det andra är att ta en titt på Malmös geografiska utformning och detta gäller oavsett vilken stad du letar kontor i. Eftersom detta fallet gällde Malmö så kommer jag utgå från det här. Det måste vara enkelt att ta sig till kontoret för de som inte bor inom gång eller cykelavstånd till lokalen, vilket förmodligen inte är någon alls eller väldigt få. Detta ställer stora krav på var lokalen finns. Du vill helst undvika en 2 kilometers promenad för anställda som vill pendla.

Om man vill ha ett centralt kontor i Malmö så är det bäst att satsa på områdena Västra hamnen, Gamla staden, Carolikvarteren eller andra områden som ligger nära centralstationen. Här har man även nära till Stortorget, Gustav Adolfs torg och gågatorna runt omkring som är fyllda med bra restauranger och trevliga ställen för After Work.

Ju längre ifrån centralstationen du kommer ju längre ifrån centrum kommer du och det blir mer omständigt för anställda att ta sig till jobbet. De som tar tåg måste byta till buss sista sträckan och bil är förmodligen heller inget alternativ då permanenta parkeringsplatser i Malmö inte växer på träd.

Om man följer tågrälsen så dyker det upp andra bra områden för kontorslokaler. Det ena är Arlöv som är en förort norr om Malmö där bl.a. Burlövs Center ligger väldigt nära. Hit är det även enklare att ta sig med bil då företagsområdena ofta har parkeringsplatser. Ett annat alternativ är Hyllie och Svågertorp som ligger ganska nära varandra i södra Malmö. Båda har tågstationer och även här finns många företag och framför allt butiker.

Fördelen med ett kontor nära tågstationer i Malmö gör att det alltid går snabbt och enkelt att ta sig dit och från. Det är perfekt för många som pendlar, enkelt att möta upp en kund på lunchmöte eller arrangera en After Work. Är det i utkanten av Malmö så är det förmodligen även enkelt att använda bilen, medan det i de centrala delarna även fungerar bra med buss. Givetvis kanske även priserna styr mycket då det självfallet är billigare med kontorslokaler utanför centrum.

Ett avslutande tips är att leta efter kontor i Malmö online. Men om du läser detta har du förmodligen redan insett fördelarna med det.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.