Flytta smidigt med hjälp av flyttfirma

Jag vet inte om det är för att man idag har en bättre lön än när man vad yngre eller om jag värdesätter annat i livet. Hur som helst funderar jag på att använda mig av en flyttfirma nästa gång jag flyttar. Många skulle nog säga att det är bortkastade pengar men på en middagsbjudning nyligen så kom det på tal och då fick jag höra att det inte behöver vara speciellt dyrt.

Bor man i en lägenhet och inte har allt för mycket som ska flyttas och allting är förberett så rör det sig om några tusenlappar om den nya bostaden ligger relativt nära. Har man hus blir det nog lite mer än så men det är fortfarande ganska ”billigt” för vad man själv slipper att göra.

Det första man kan göra är att räkna bort kostnaderna för att att själv hyra släp och då även bensin, slitage m.m. för sin egen bil. Eller räkna bort vad en lastbil på Statoil kostar att hyra. Det övriga kostnaden motsvarar själva arbetsinsatsen som flyttfirman gör och ofta är det ett ganska tungt jobb.

Läser man på olika flyttfirmors hemsida så är det väldigt få (inga?) som skyltar med exakt hur mycket det kostar att anlita dem. Förmodligen beror detta mer på att varje fall är unikt och att det på förhand är väldigt svårt att estimera hur mycket tid det tar. Antal flyttlådor och möbler är väl den främsta faktorn men även hur tunga de är spelar säkerligen roll. Därför är de också rädda att uppge priser innan de vet mer exakt vad som gäller.

En flyttfirma i Stockholm (klicka här för att komma till deras hemsida) som jag kontaktade gav i alla fall ett bra pris efter att jag specificerat att det rörde sig om 10-15 flyttkartonger och ett X antal möbler som jag beskrev.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.