Gör egen pannbiff med köttkvarn

Pannbiff med potatis, lök, gräddsås och lingon är ju en fantastisk måltid som går att göra tack vare köttkvarnen. Köttkvarnen som uppfanns på 1860-talet har verkligen bidragit till nya rätter för oss människor.

Köttkvarnens ingång på 1860-talet förändrade matkulturen en hel del. Dels blev det lättare och bättre att ta tillvara på de sämre delarna av djuret genom att samla köttet och mala ner det till färs. Färsen i sig går ju att använda till en så stor mängd olika rätter med allt ifrån korv till köttbullar, köttfärs och andra härliga kötträtter som blivit klassiker genom åren.

När det kommer till pannbiff som verkligen blivit en klassiker så finns det en hel del olika recept på nätet att titta på. Vanligtvis brukar man binda samman färsen med någonting som gör att pannbiffen hålls ihop bättre. Att endast använda färs direkt från köttkvarnen utan att tillsätta något går givetvis det med men man brukar rekommendera något här som t.ex. ströbröd och/eller ägg.

Pannbiffen ska sedan kryddas och här kan man använda allt ifrån knappt något salt eller peppar alls till att experimentera med andra kryddor som t.ex. chili om man vill få en liten hetta i den.

Nu när julen även närmar sig kan det vara kul att pilla med lite närodlat och lokalt kött från något slakteri i närheten. Köttkvarnen blir då ett måste om du köper in något större så du kan ta tillvara på det och det är ju så himla roligt också. Göra egna korvar och krydda dem på sitt egna visa är ju fantastiskt. Här kan man ju variera med allt ifrån gris till nöt och vilt.

Om du vill köpa en köttkvarn så ta en titt på köttkvarn.nu så du får en bra modell som passar dig.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.