Loftsängar ger mer utrymme i barnrummet

loftsängCompact Living är ett koncept som slagit igenom i Sverige och speciellt i storstäder som Stockholm där man vill få in mycket på en liten yta. Att effektivisera ytan är dock inte endast viktigt för de som bor på en väldigt liten yta, även de som bor i villor kan ha nytta av att effektivisera ytan de använder och speciellt i rum som är lite mindre.

Det är inte ovanligt att barn får lite mindre rum på 8-12 kvm och det lämnar inte mycket yta åt att göra som man vill. Detta kanske dessutom är rum som de ska ha även när de blir ungdomar och då kommer önskemål om större förvaring för kläder m.m. Loftsängar är något som blivit mer och mer populärt för så väl små barn som ungdomar och effektiviserar ytan avsevärt i ett litet rum.

Loftsängens funktion är att höja sovplatsen så det får plats annat undertill. För ett litet barn kommer inte loftsängen att kunna vara lika hög som hos ett äldre barn då man utsätter barnet för höga säkerhetsrisker. För dessa loftsängar blir utrymmet under sängen en koja, härlig myshörna och där man enkelt kan få plats med diverse lådor eller backar med leksaker.

En släkting till mig har gjort just detta för sin treåriga dotter. Det har blivit som ett mysigt kryp-in där föräldrarna även kan lägga sig och läsa för barnet innan det är läggdags. Men hon kan även använda det när hon leker själv eller med kompisar. Något jag tyckte var lite lustigt var att hon även flydde dit när hon varit elak och återupprepade gånger gjort raka motsatsen till vad föräldrarna säger. Man känner igen beteendet från när man själv var barn när man sprang iväg och tyckte synd om sig själv. Loftsängen har för henne blivit en viktig del i hennes liv och hjälper samtidigt till att förbättra förvaringen i rummet.

För äldre barn som ska eller har börjat skolan kan en högre loftsäng vara det bättre alternativet. Då finns det andra möjligheter att använda utrymmet under sängen till att placera helt andra möbler. Det är inte ovanligt att vissa loftsängar säljs med tillbehör som skrivbordsskiva, förvaring m.m. Att få plats med både ett skrivbord och en bokhylla under sägen gör ju att man slår många flugor i en smäll så att säga.

Vad jag förstått är det dock svårt att få plats med en soffa under en loftsäng. Men har man tur hittar man en soffa som passar in precis och det gäller nog att stegen går att montera på någon av kortsidorna för att det ska bli riktigt bra.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.